No 2. – 7.septembrim vairāki Latvijas profesionālie mākslinieki piedalījās plašā Skandināvijas forumā AAG2019, kas veltīts teātra mākslai bērnu auditorijai. Pasākums, kur piedalās visas Baltijas un Skandināvijas valstis, notiek Norvēģijas pilsētā Kristiansandā.

Horeogrāfe Kate Ikauniece līdzdarbojās Next Generation programmā “Towards the Unknown – Confronting the Present” (“Pretī nezināmajam – tagadnes konfrontācija”), kuras ietvaros  divdesmit pieci jaunie teātra profesionāļi no divdesmit vienas valsts veido tematiskas prezentācijas.

Anna Belkovska iesaistās dramaturģijas lasījumu programmā ar savas lugas “Karaļa vizīte” fragmentu.

Horeogrāfe un dejotāja  Katrīna Albuže ar meistarklasēm jauniešiem piedalījās darbnīcu programmā, vadot nodarbības ar laikmetīgās dejas, kontaktimprovizācijas un cirka elementiem, kas attīsta komunikācijas spējas, komandas un telpas izjūtu, atmiņu, iztēli, fantāziju, spontanitāti. Teātra studijas “TE-13” dalībnieces Marta Vīksna un Sintija Ķirsone pārstāvēja Latviju Jauniešu delegāciju programmā, kur notiek vairākas meistarklases un Nordic- Baltic skatuves izrādes.

Horeogrāfes Lilijas Liporas un Laikmetīgās dejas teātra apvienības “STARS WELL” dejas iestudējums “ĒNAS” iekļāvās starptautiskā foruma galvenajā izrāžu afišā ar divām izrādēm. “ĒNAS” mudina skatītājus izjust un filozofiski aptvert cilvēku ķermeni no dažādām perspektīvām. Horeogrāfe vienlaikus poētiski un ironiski atveido stāstus par cilvēka dzīvi no dzimšanas līdz nāvei.  Izrādes estētika līdzinās dejas filozofijas veidam, ko papildina dzīvās mūzikas klātbūtne itāļu  mūziķa, komponista un ģitārista Stefano Barones un latviešu pianistes Lienes Circenes-Ziemeles izpildījumā.

Gandrīz vienlaikus no  4. -7. septembrim Tartu notika ikgadējā CEES (Igaunijas Studiju Ekselences centras) organizētā konference “Perception and Performativity in Arts and Culture in the Age of Technological Change” (“Mākslas un kultūras uztvere un performativitāte tehnoloģisko izmaiņu laikā”), kur teātra kritiķe Ilzes Kļaviņa piedalījās ar izrāžu analīzi un bērnu auditorijas specifikas prezentāciju.

  • Reply

    Rolands Bļujus

    03 10 2019

    Man patika

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *