Noslēdzies Baltijas valstu Kultūrkapitāla pirmais 2020. gada konkurss. Starp kopumā sadalītajiem 300 000 eiro un atbalstītajiem 8 projektiem ir arī  Igaunijas teātra festivāls NUKU, kas sadarbībā ar Lietuvas Viļņas teātri “Lele” un ASSISTEJ Latvijas Nacionālo centru organizēs teātra festivālu “Baltic Visual Theatre Showcase”, kas notiks 2021. gada maijā Tallinā.

2019.gada maijā Starptautiskais vizuālā teātra festivāls “NuQ Treff” Tallinā piedāvāja divdesmit divas augsta līmeņa izrādes no divpadsmit valstīm vizuālā, leļļu un objektu teātra žanros, gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Reizi divos gados notiekošais festivāls atlasa izcilu izrāžu programmu, katrā no izrādēm mākslinieciski oriģināli, organiski un savstarpēji neatraujami dzīvo izteiksmīga vizuālā “bilde” un dramatiskā darbība.

2019.gada programmā notika arī starptautisks seminārs  ar gandrīz neatbildamu nosaukumu “Kas ir vizuālais teātris?”, kas pārskatīja skatuviskās domāšanas mēroga un vizualitātes iespējas, kā arī provocēja teorijas un prakses robežu meklējumus. “Baltic Visual Theatre Showcase” iecere ir pavērt vārtus vietējam teātra tirgum starptautiskajā arēnā

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *