24.-29.aprīlī Alitas (ALytas) pilsētā norisināsies 7.Starptautiskais ASSITEJ teātra festivāls bērniem un jauniešiem JĖGA/COOL! Katru reizi festivāls notiek citā Lietuvas pilsētā. Šogad tas priecēs Dienvidlietuvas reģiona bērnus, kur starptautiskais festivāls notiks pirmo reizi, un tā būs lieliska iespēja iepazīstināt iedzīvotājus un viesus ar aktuālākajiem Lietuvas un ārvalstu teātru iestudējumiem bērniem un jauniešiem.

Festivāla programmu veido konkursa kārtībā atlasītas kopumā 21 Lietuvas un ārvalstu teātru izrāde. Ārvalstu izrāžu programma piedāvā dažādus žanrus, sākot no interaktīvām kustību izrādēm līdz ekskursijām un laikmetīgajam cirkam, pētot tādas tēmas kā atbildību un atkarība, iekļaušana un atstumtība, ekoloģija, kara sekas un krīzes, cilvēcība. Festivālā aicināti uzstāties: trupa no Ukrainas “Art Dim” ar interaktīvu kustību izrādi “Smiltis un ūdens”, DSCHUNGEL WIEN trupa no Austrijas ar dejas izrādi “Krāsains”, Nodara Dumbadzes Valsts jaunatnes teātris ar leļļu teātra izrādi “Muša un skudra” , Eksperimentālā teātra no Horvātijas jaunā cirka un dejas izrāde “No kādas planētas tu esi?”, trupa STILL no Kipras ar dramaturģijas izrādi “Ramiai!” Lietuvas teātra trupas piedāvā festivāla skatītājiem vēl daudzveidīgāku teātra klāstu. žanri – no deju izrādēm mazuļiem līdz dokumentālajam teātrim pusaudžiem. Festivālā piedalās Stalo teātris, dejas teātris “Dansema”, Kauņas Valsts leļļu teātris, Kelmes Mazais teātris, Alītas pilsētas teātris un Alītas leļļu teātris “Aitvaras”, Klaipēdas klaunu studija “Dulidu”, Loretas Vaskovas teātris, Juozos Miltinios. drāmas teātris, Panevēžas teātris “Menas”, Kauņas pilsētas kamerteātris, teātris “Bez kurpēm” un citi.

Festivāla laikā notiks NORDIC-BALTIC ASSITEJ tīkla tikšanās, kurā tiek gaidīti pārstāvji no Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Latvijas un Dānijas.

Lai aktualizētu festivālu valsts mērogā, ASSITEJ balva tiks piešķirta nopelniem bagātiem Lietuvas skatuves mākslas profesionāļiem, kas veido bērniem un jauniešiem. Šī prēmija tiek piešķirta jau trešo reizi.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *